verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

ЗА

Nëse më 5 maj s’ka census, zgjedhjet e dyta presidenciale në RMV shpallen në gusht

Vrojtuesi i vrojtuesve
1. "CENSUS" ???!!! -Shihni fjalorin e gjuhës angleze: https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/census; 3a. "Nëse dalja në rrethin e dytë..."(dalja e kujt) ? 3b. Gabim dy heré me radhé per të njéjtén ..."...ka deklaruar se nëse dalja në rrethin e dytë..." (dalja e kujt ?) 3c Citat:"Nëse në rrethin e dytë nuk ka dalje deri më 40 për qind"... citati duhet t'i sqarohet , (pra dalja e kujt ?) 4. "presidenciale"..."kryetari" i kuvendit... (cila nga këto fjalë në thonjëza është në shqip e cila nuk është? 5. citat: "se nëse nuk ka census..." Kur personi i cili e përdorë këtë fjalë e nuk ia di kuptimin e vërtetë, autori/mjeti i informimit ia ka me borxh lexuesit t'ia sqarojë se në çka fjalë ka menduar ai... gabimi bëhet nga mediumi pra dy herë... -merreni me mend situatën nëse Derskoski dhe Xhaferi do të përdornin fjalën e përshtatshme "threshold" në anglisht dhe mediumi portalb do ta shqipëronte përsëri si "threshold" para lexuesit... 6."presidentit të RMV-së", çfarë lëmshi me gjuhën shqipe, herë "Kryetar i Kuvendit", e herë "Presidentit të...". I njëjti person kur përmendet tek Kuvendi qenka "Kryetar" e pastaj në postin tjetër eventual shndërrohet në "President të RMV-së"... 7. "Mosarritja e censusit"... shihni : https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/census 8. dhe më kryesorja: pse personi i KQZ-së foli për këtë (census) që në fakt do të thotë: pjesmarrje e mjaftueshme e votuesve, apo nëse nuk arrihet kufiri 40 % i pjesmarrjes së votuesve sipas rregullave kushtetuese për zgjedhjet për kryetar të vendit... Pa këtë sqarim, apo të paktën bërë tentimet për t'i dhënë kontekst këtij shkrimi, se pse po flitet për 40 %, ky shkrim është i vështirë për t'u kuptuar nga lexuesi i zakonshëm, Gjejeni pse, të paktën tentoni dhe plotësojeni pastaj. Të fala. "Vrojtuesi i ..."


31 - 03 - 2019


ЗА

John

Smithk620
Fckin amazing things here. Im very glad to see your post. Thanks a lot and i'm looking forward to contact you. Will you kindly drop me a mail? debeadakdakdeffe


21 - 12 - 2017


ЗА

Meeting Request

Sadettin Demirel
Dear Sir/Madam, My name is Sadettin Demirel, I am writing this e-mail on behalf of the Open Data and Data Journalism Association. We as an institution recently received a support from EU Sivil Düşün Programme in order to improve our international network and increase our mobility. Therefore, we would have a chance to meet new institutions, people and introduce our newly established organization. From all the meetings, our team will prepare a report and analyze the meetings in order to adapt the transparency and open data studies to Turkey. In this regard, we are planning to make trip to Skopje . It would be such a great opportunity for us to come and visit your institution in order to get to know each other for the common future events, organizations and projects. Our plan is to come to Skopje at last week of the April, we will be there for 2 days and we would really appreciate if you could take time to set a meeting with us. The meeting will take 1-2 hours, and we can talk about the details of the meeting if your opinion would be positive. We are looking forward to hear from you. Best Regards,


07 - 03 - 2017


ЗА

Meeting Request

Sadettin Demirel
Dear Sir/Madam, My name is Sadettin Demirel, I am writing this e-mail on behalf of the Open Data and Data Journalism Association. We as an institution recently received a support from EU Sivil Düşün Programme in order to improve our international network and increase our mobility. Therefore, we would have a chance to meet new institutions, people and introduce our newly established organization. From all the meetings, our team will prepare a report and analyze the meetings in order to adapt the transparency and open data studies to Turkey. In this regard, we are planning to make trip to Skopje . It would be such a great opportunity for us to come and visit your institution in order to get to know each other for the common future events, organizations and projects. Our plan is to come to Skopje at last week of the April, we will be there for 2 days and we would really appreciate if you could take time to set a meeting with us. The meeting will take 1-2 hours, and we can talk about the details of the meeting if your opinion would be positive. We are looking forward to hear from you. Best Regards,


07 - 03 - 2017


Email Subscription for our latest news